Svako od nas nosi iskrenu želju u sebi. Bilo da nesto želimo postati, uciniti ili imati. Želja je nešto što uvek nosimo sa sobom, u sebi. Ponekad je ta želja goruca, žarka, usrdna i kao takva ona ce raskrciti šiblje na putu da uspeha. Medjutim, ako je želja samo želja, ako je mlaka, ako samo maštamo o njoj i ništa ne cinimo da nam se otvori put do cilja, trebamo se zamisliti i shvaticemo da nam nedostaje volja.

Ispunjenje svako našeg cilja, svakog uspeha koji želimo ostvariti sastoji se od te dve usko povezane stvari, želje i volje. Jedna bez druge neidu, nema ostvarenja cilja ako nemamo silnu želju i snažnu volju. Silna želja i snažna volja su kao Jing i Jang, želja želi, volja ispunjava. Volja je poluga koja donosi želju pred naše noge.

Zato, ako imate iskrenu želju za necim potrebna vam je i snažna volja da bi ste to postigli.

Verujem da se pitate kako razviti snažnu volju i kako je primeniti?

Cela tajna se krije u rešenosti i istrajnosti. Vaše bice treba da bude ispunjena silom delovanja i da posedujete veštinu strplivog zadržavanja na nekoj stvari dok ne postignete cilj. Dakle, treba da cinite stvari skroz i potpuno a za to vam je potrebna stabilnost, odlucnost, upornost i doslednost. Neko ce reci  “Kako steci ove osobine, šta uciniti da bi posedovao ove karakteristike, kako steci naviku snažne volje? “

Iznenadicete se koliko je to lako.

Da bi razvili snagu volje i prevazišli staru naviku slabe volje, da bi postali rob svoje nove navike, a to je snažna volja, kao prvo, potrebno je da ovladate i uspostavite kontrolu nad svojim fizickim kanalima izražavanja. Uspostaviti kontrolu znaci kontrolisati svoje mišice koji izražavaju vaša osecanja samopouzdanja, poverenja i neustrašivosti.

Vaša ramena moraju biti ispravljena, glava podignuta sa pogledom pravo. Morate hodati cvrsto i pozitivno, onako kako hoda pozitivan covek. Morate govoriti zvucnim, sonarnim glasom koji obuzima pažnju i nalaže poštovanje. Kontrolom ovih fizickih aspekata dovodite svoje fizicko telo u red i to ce postati vaša druga priroda.

Sledeca stvar na koju treba da obratite PAŽNJU je upravo to.Morate kontrolisati i usredsrediti PAŽNJU na bilo koji objekat i tako postici najveci ucinak.

Izbacite iz uma sve druge ideje i misli koje vas ometaju i koje nisu u skladu sa tom jednom idejom na koju koncentrišete volju. Izbegavajte osobe i okruženja koje vas odvlace od te osnovne ideje jer cete uvideti da je potrebno više volje da ne padnete pod spoljašnji uticaj nego što je potrebno da sledite svoj glavni cilj.

 

Iskreno

Marjan

Similar Posts