Ako želite da budete uspešni u svemu što radite, prvo morate da sanjate. Ja ne govorim o snovima koji vam se dešavaju prilikom spavanju, mada i to može biti korisno. Govorim o onom snu kakav želite da bude vaš život. Da li ste seli i razmotrili kako želite da vaš život izgleda? Ako to niste ucinili do sad, onda je to prvo što morate da ucinite. Ako imate viziju, a niste sigurni kako je pretociti u stvarnost, onda nastavite da citate.

 

Verujte da je moguce.

Precesto ljudi misle o svojim snovima da ih nisu zaslužili, da je to privilegija i da tako nešto mogu ostvariti samo bogati. Ali istina je da ako možete da sanjate, onda možete i da uciniti da bi se oni ostvarili. Da, možda cete morati da radite da bi se ostvarili, ali i dalje je moguce. Broj jedan blokada protiv vaših snova ste vi i postavljene prepreke pred vama, koje samo vi vidite

 

Preduzmite korake ka vašem cilju

Ovi koraci ne moraju biti veliki koraci. Možete preci put od 1000 kilometara sa malim koracima dokle god se krecete. Ako želite neograniceno bogatstvo i obilje, morate krenuti sa malim koracima. Preduzmite mere koje su potrebne da bi se vaši snovi ostvarili. Otvorite svoj sajt, otvorite stranicu na društvenim mrežama, posecujte radionice i seminare koje su u skladu sa vašim interesovanjem, ucestvujete u raspravama, komentarišite. Probajte!!! Pomerite se sa mesta.

 

Prevazidjite sopstvene strahove.

Prevazilaženje sopstvenih strahova zahteva dosta rada. Da bi se prevazišao strah od neuspeha potrebno je osloboditi se prošlosti.  Razmislite da li ste još uvek u prošlosti i pustite to. Ako želite da prevazidjete strah od uspeha, analizirajte da li se plašite gubitka koji cete imati u zamenu za taj uspeh, i kako možete spreciti da se to dogodi. Možda želite da se bavite radom sa ljudima, ali se plašite javnog nastupa. Da bi prevazišli strah od javnog nastupa, potrebna vam je praksa. Ucinite sve što je potrebno a to ce vam pomoci da prevazidjete strahove i nastavite napred. Uspeh se ne dešava uvek preko noci. Potrebno je vreme, i u nekim slucajevima, puno posla. Ali, to možete uciniti ako ste spremni da uložite napor.

 

Verujte u sebe, preduzmite korake ka svojim ciljevima i prevazidjite svoje strahove.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts