KLJUC USPEHA

Nedelja 9

Citajuci deveto poglavlje saznacete da svako do nas, u spoljašnjem svetu ima neizrecivu želju za smo tri stvari koje postoje.Tu su ljubav, zdravlje i bogatstvo. Cetvrtu stvar, ako malo bolje razmislite ne možete navesti ako imate bilo koji deo od ove tri navedene. Medjutim, namece se pitanje šta vam je od navedenog na prvom mestu.

OPIS DEVETOG POGLAVLJA

Sve zavisi od vaših ternutnih preovladavajucih misli, od vašeg mentalnog stava. Svaka osoba koja oseca nedostatak ljubavi, sigurno ce navesti kao iskrenu želju za cim žudi i da mu je ona na prvom mestu. Neko ce reci da bez zdravlje nema ništa i da je osnov svega. Takodje i nedostatak materijalnog mnogi ce postaviti na pijadastal prioriteta. Dobro vam je poznato da ne postoje dve indenticne stvari tako i naše želje, koje su potpuno razlicite, mogu izazvati neogranicenu polemiku šta je ono što treba postaviti na prvo mesto. Dakle, neka svako od vas dobro razmisli šta je to što mu ne dostaje i svu svoju pažnju posveti svojoj unutrašnjosti koja ce mu dati odgovor kako stici do cilja.

Medjutim, treba da znate da se u univerzalnoj supstanci zapravo sve nalazi.Tamo je sve zdravlje, sva materija i sva ljubav i da je nacin na koji razmišljamo ustvari metod kojim se svesno možete povezati sa tim beskonacnim skladištem. Ispravno razmišljanje je kljuc uspeha sa kojim otvarate vrata i ako zakoracite, nadoknadicete svaki nedostatak za koji smatrate da je nedostatak u vašem životu.

Pisac vam u ovom poglavlju objasnjava i sugeriše na važnosti izgovaranja afirmativnih recenica. On afirmativnu recenicu naziva istinom. Ovo je veoma važna psihološka cinjenica da mentalnim izgovarnjem ovih recenica vi ustvari izgovarte istinu. Kad malo bolje razmislite, to i jeste ISTINA za vašu podsvest jer podsvest ne analizira ono što mu prezentujete, ona je prihvata, obradjuje i iskazuje u spoljašnjem svetu. Ako tvrdite da ste zdravi, voljeni ili bogati to ce se pokazati na vama i u vašem okruženju.

Osmislite recenice za ljubav, zdravlje i bogatstvo, držite ih cvrsto u svom umu i kad naidje bilo koja negativnost, upotrebite ih kao suprotnost od onog što ste trenutno pomislili. Primeticete da se se intezitet negativnosti u momentu smanjio ili cak nestao. Prednost ove duhovne istine je što je uvek imate sa sobom i možete je upotrebiti bilo da se za to ukaže potreba ili da ih koristite kao preventivu.

Koristite ih baš takve kakve su, ponesite ih sa sobom u tišinu sve dok ne utonu u vašu podsvest, tako da ih možete koristiti bilo gde, u svojim kolima, na poslu, kod kuce: to je prednost duhovnih metoda, uvek su nam na raspolaganju.

VEŽBA DEVETE NEDELJE

1. Uz ovu lekciju cete vežbati tako što cete vizalizovati biljku. Neka to bude cvet kome se najviše divite, dovedite ga iz nevidljivog u vidljivo, posadite majušno seme, zalijte ga, stavite ga na mesto na kom ce direktno dobijati zrake jutarnjeg sunca. Vidite seme kako puca, ono je postalo živo bice, nešto što je oživelo i pocinje da traga za razlogom postojanja. Vidite korenje kako prodire kroz zemlju, gledajte njegove žilice kako se pružaju u svim pravcima i ne zaboravite da su to žive celije koje se dele i množe i da ce ih biti na milione, da je svaka celija intiligentna, da zna šta želi i kako to da dobije. Vidite stabljiku kako se razvija i raste, gledajte kako se probija kroz površinu zemlje, vidite kako se deli i formira grancice, vidite kako je simetricna i savršena svaka grana koja je stvorena, vidite lišce koje pocinje da se formira, a zatim majušne drške visoko u vazduhu, koje drže pupoljke. I dok to posmatrate, primecujete pupoljak kako pocinje da serazmotava i vaš omiljeni cvet se pojavljuje. Ako biste potpuno koncentrisali, osetili biste miris kako se širi, dok poveterac nežno njiše prekrasnu sliku koju ste vizualizovali.

2. Kada budete mogli da viziju ucinite jasnom i potpunom, mocicete da udjete u dušu onog što vizulizujete, ono ce vam postati veoma stvarno. Ucicete da se koncentrišete i treba znati da je proces uvek isti, bilo da se koncentišete na zdravlje, omiljeni cvet, ideal, komplikovani poslovni predlog ili bilo koji drugi životni problem.

34. Svaki uspeh j postignut upornom koncentracijom na predmet pažnje.

OBJAŠNJENJE DEVETE VEŽBE

Ne vidim da je prekopotrebno neko detljno objašnjenje za ovu lekciju. Vežba je laka, jednostavna i prožima je detaljno opisivanje nastanka cveta iz semena sa obracanjem na sve detalje koji se mogu videti u takvoj vizualizaciji. Stvarate mentalnu sliku, dovodite nevidljivo u vidljivo, ukljucijete cula koja su potrebna za ovakvu vrstu vizualizacije. Za razliku od prethodne vežbe, ovde možemo reci da radimo od uzroka do posledice. Seme je uzrok a cvet je posledica, miris koji osetite ce izazvati u vama emociju koja je, pored pet cula, sastavni i nepohodni deo sveke vizualizacije. Procitajte vebu nekoliko puta i kada ste sigurni da imate u umu ceo proces nastanka, krenite sa vežbom.

Saveti i prednosti vežbe

Vežbu pocinjete uvek na isti nacin, opuštanjem tela od vrha glave, sve do nožnih prstiju. Zatim, mentalno se projektujet na vaše savršeno mesto gde stvarate osecaj zadovoljstva. Prijatan osecaj u vama pobudice želju da detaljno uradite vežbu koja je pred vama.
Za razliku od predhodnih nedelja želeo bih da na ovom mestu dodamo još jedan detalj koji ce vam pomoci da još više stvorite prijatan osecaj. Radi se o prisecanju na vaš poslednji uspeh. Prisetite se poslednjeg uspeha koji ste imali bez obzir u kojoj oblasti. Da li je to oblast zdravlja, ljubavi ili materijalnog, nije važno, važno je da se prisetite osecaja i emocije koju ste tada imali kada ste otvarli uspeh. Kakav je to bio osecaj? Šta ste tada osecali, kakvo je bilo zaovoljstvo nakon ostvarenog uspeha, ushicenje? Osmeh na licu, radost u porodici, medju prijateljima, kolegama – prisetite se te emocije.

Nakon prisecanja na poslednji uspeh utonite u vežbu koja je objašnjena.

Da ponovimo redosled izvodjenja vežbe:

– Sednete na stolicu, stopala na podu, ruke na butinama, zatvorite oci i blago podignete na gore,

– Opuštanje – od temena glave do nožnih prstiju,

– Mentalna projekcija – na savršeno mesto,

– Prisecanje na poslednji uspeh,

– Vežba vizualizacije – nastanak cveta iz semena.

Primecujete koliko pažnje poklanjamo disciplini. Zašto je to tako?
Moja iskustva govore da je disciplina ponavljanja prilikom izvodjenja vežbi veoma važna jer rezultira stvaranju navike. Stvaranjem navike sticemo veru i samopouzdanje, postajemo samouvereni u ono što radimo i na kraju, ponavljanje je garancija uspeha.
Sportista ce upornim treniranjem dostici svaki uspeh koji zacrta. Isto tako, i mi vežbamo ali vežbamo mentalne mišice dakle, da bi bobili moramo prvo da damo. Ovo je i osnova svakog ucenja i svih škola koja vas uce samopomoci. Na ovaj nacin veoma brzo možete sebi izgraditi pozitivno mišljenje i biti svesni razloga sopstvenog postojanja. Pronalazite mudrost u unutrašnjem svetu potom, razumete kako da uvidite cudesne mogucnosti koje se u vama nalaze i bicete obdareni snagom da te mogucnosti ispoljite u spoljašnjem svetu.

Kada pravilno razmišljate, kada precizno razmišljate, spoznajete istinu i tada ste u skladu sa univerzalnim umom koji je svemoguc, sveznajuci i sveprisutan u kome sve ono što vam je potrebno. Taj sklad ce vam omoguciti posed onog za cim žudite. Zar to nije dovoljno vase pažnje koja se ogleda u nekoliko minuta u toku dana?

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts