Kada prihvatite poraz tada ste oštetili vašu sposobnost da budete delotvorni. Neki porazi mogu biti medju najboljim stvarima koje vam se mogu dogoditi ako izaberete da ucite iz iskustva. Poraz je nekad veoma gorak ali, na kraju krajeva, gorko i nije tako loše.

Mnoge namernice ne bi ni približno tako dobre da nemaju tu gorcinu u sebi. Gorak zacin u životu su gorka iskustva i ona vam mogu pomoci kada se odlucite da iz tih iskustava ucite, umesto da ih se plašite i postajete ogorceni.

 

Kada ste ispunjeni neprijatnim osecanjima u vezi nekog ili neceg, i ma koliko se trudili da nastavite da živite normalno, to ce uticati na druge stvari u vašem životu.Tada imate osecaj kao da se mali crni oblak pojavljuje u vasem okruženju i najavljuje loše vreme.

Zato, svaki put kada se naljutite ili osetite uvredjenim, sacekajte neko vreme da se situacija malo smiri, a onda se direktno suocite sa izvorom, uzrokom tog besa. Pomirite se sa okolnostima, preispitajte situaciju, i otarasite se ljutitih misli i osecanja.

To podrazumeva da ce te nekad progutati svoj ponos i zaboravite ko je u pravu, kako bi ste mogli da nastavite svoj životni put neoptereceni bremenom negativnih osecanja.

Dakle, možemo se usredsrediti na misli prepune ljubavi i harmonije prema sebi i drugima.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts