Da li emocije imaju ulogu u procesu maksimalne koristi od zakona privlačenja? Da. Emocije su intregalno vezane za misaoni proces čoveka. Šta osečate sada, je direktan odraz onog o čemu razmišljate, čak i ako niste svesni tih misli. Mnoge misli se zavrte u ljudskom umu ali covek može biti svestan samo jedne misli u isto vreme. Postoje misli koje se obrađuju dok pricamo. Čak i ako nismo svesni tih misli, naše emocije će nam reći o čemu mislimo u ovom trenutku.

Ako se osoba oseća uznemireno, ona verovatno misli na nešto što može potencijalno izazavati štetu sebi ili svojoj porodici. Ako se osoba oseća ljutito, verovatno je mislio na nekog ko mu je ućinio nešto i povredio ga u prošlosti.

Ako se osoba oseća srećno, moguće je da je razmišljao o dostignućima iz prošlosti, nagradi ili na neki drugi korisni dogadjaj i da je video pozitivan razvoj u životu.

Emocija je brat blizanac misli. Kada se misli o nećemu, emocija se povezano pojavljuje. Inaće, mi smo veštiji u otkrivanju emocija nego misli. Da li ste ikada doživeli osećaj depresivnosti, ali da ne znate zašto se tako osećate? Vi ste verovatno mislili na nešto stvarno loše –  vaše emocije su jednostavno odgovor na vaše misli. Vaše emocije su automatske i nema potrebe za svesnim praćenjem svih misli i ideja. Dakle, sledeći put kada se stvarno osećate loše, zapitajte se šta ste stvarno mislili? Možda ćete biti iznenadjeni koliko će vam ova vežba otkriti nešto o sebi i što je najvažnije, koje misli trenutno obradjujete na dnevnom nivou, da li su one afirmativne ili negativne.

Neki “stručnjaci” kažu da su emocije iracionalne i da ih nikada ne treba posmatrati kao presudan faktor kada su u pitanju važne odluke u životu. Ništa ne može biti dalje od istine. Ako sada ignorište svoje emocije i ako nastavite da ignorišete u budućnosti, nikada nećete moći da savladate svoje misli i da ih kontrolišete. Morate biti svesni šta osećate tako da lako možete pratiti put vašeg razmišljanja. Emocija uvek ima svog brata blizanca. Emocija može da se posmatra kao mapa vaših misli, ona ostavlja jasan trag u vama koji možete da pratite. Emocije nikada ne treba iskljućiti ili ugušiti. Umesto toga, prihvatite svoju emociju, prigrilite je i pokušajte saznati zašto se osećate tako. Na ovaj način, prepreke i problemi se mogu lako razrešiti.

Uvek imajte na umu da emocije ne mogu biti u vakuumu. Emocije su uvek tu da vas podsete na vaše prošle i sadašnje misli. Ako se osećate strašno misao ili vaše misli izazivaju umor i nervozu. Ako ste ljuti, isti princip se primenjuje. Emocije i signali su poslati u univerzum sa odredjenom frekvencijom. Ako se osećate grozno svaki dan i ne učinite ništa da suzbijete misli koje izazivaju vašu nesreću, vi govorite univerzumu da uživate u svojim bednim osećajima i da želite više toga da uđe u vaš život. Iako to možda nema ni malo smisla nekome ko se oseća depresivno, zakon privlačenja ipak tako funkcioniše. On ne zna vagati da li je to dobro ili loše za vas – vi ste odgovorni za to. Vi ste odgovorni za ono šta kreirate i privlačite u svoj život.

Kakvu ulogu emocije igraju u ispoljavanju  privlačenju? Pa, hajde da pogledamo to na ovaj način: kada se osoba oseća dobro, ona sebe ohrabruje da se fokusira na afirmativne misli i stvari koje ona zaista želi da manifestuje u svom životu. Ako se fokusirate na afirmativne misli i pozitivna osećanja, vaše emocije će takodje privuči dogadjaje koje će doneti više sreće i pozitivnosti u vašem životu. Pozitivne emocije će privuči više pozitivnosti (a ne obrnuto).

Zato uvek treba slaviti najbolja osećanja u vašem životu, jer će te emocije direktno oblikovati kasnije rezultate u životu. Stručnjaci o zakonu privlačenja priznaju da ne postoje poznate granice onog što se može manifestovati – ali postoji jedno svojstveno ograničenje. Svojstveno ograničenje leži u domenu pojedinca ili cinioca i ne samo sa osnovom zakona. Ako se ne osećate dobro ili ako se ne osećate pozitivno, čak i najbolje misli neće manifestovati ono što želite. Ako postoje nerešena pitanja koja ometaju vašu sposobnost da se fokusirate na ono što želite da se manifestuje, može trajate duže za neke stvari da se prikažu u vašem životu. Ili u nekim slučajevima, emotivna prepreka može u potpunosti sprečiti manifestaciju stvari koje želite.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts