Potrebno je da živite mirno, mislite mirno, delujete mirno i govorite mirno. Ovo su veoma važne osnove.

Ovo ne samo što ce vaše biće postaviti u ispravno stanje, nego ćete na taj način štedeti energiju, a kada počnete da živite život osetićete potrebu da pravilno koristite sve svoje snage. Nećete raditi ništa beskorisno tako da nećete ni gubiti energiju.

Da bi živeli dobar život, idealan život, lep život, morate biti u miru sa svim stvarima.

Kako budete polako uvodili ovu naviku, tako će se negativne fraze polako promeniti u ono što ćete početi da privlačite u svoj život. Promena će biti suptilna, ali će ona ipak doći na kraju, vaše reći, misli, govor i dela počinju da slikaju svetliji i srećniji život za vas i za vašu porodicu. To je istinita snaga misli. Opet, bez misli neće biti stvaranja i nema života uopšte. Kakav je osećaj žrtve? Ništa ne može biti gore od osećanja da vam je učinjena smrtna nepravda i vaše nemoći da ispravite nepravdu. Osećaj žrtve je jaka negativnost kojeg morate da se rešite. Nesmete dozvoliti da se ovaj osećaj zadrži u vama – jer kao što sam već napomenuo, ništa nečete dobiti od stanja iz prošlosti. Za univerzum prošlost je prošla. Vi ne možete promeniti prošlost i prošle dogadjaje. Možete pokušati da učite iz prošlih dogadjaja. Morate oprostiti i odreči se stanja negativnosti jer ono može ostati u vašem umu i srcu i vremenom postati sve moćniji.

Negativnost se hrani svojom sopstvenom energijom, zbog čega su pesimisti obićno premoreni većinu vremena. Potrebna je ogromna količina energije da ostanete u toj negativnoj oblasti. Kako se možete odreći osećaja žrtve? Prvo, morate da shvatite da kada se osećate kao žrtva, vi zapravo prihvatate tu životnu ulogu. Nikada pre niste bili žrtva tako da morate da naučite kako da razmišljate kao žrtva, živite kao žrtva itd. Ukratko, vi nesvesno prihvatate negativnu ulogu u životu (mnogi ljudi uopšte ne prepoznaju da su prihvatili ovu ulogu). Prihvatanje uloge žrtve je kao odlazak u dubok san. Vaše misli nisu jasne, samo ponekad je vaša svesna misao u stanju da prodre kroz veo mračne, maglovite nesvesne misli. Takodje, značajno utiče vaša kontrola vaših misli i emocija, kada se udubite u ulogu žrtve. Prenosite signale u univerzum, da ste bespomoćna žrtva i na taj način privlačite više dogadjaja koji će potvrditi vašu novu ulogu kao žrtve. Da biste rešili ovaj problem, sve što treba da uradite je da konačno priznate taj osečaj. Posle priznavanja, prihvatite taj osećaj i on će ispariti polako. Zatim sistematski očistite svoj sistem i bilo koju zaostalu negativnost koja je možda ostala sa vama.

Svaka misao, svaka rec i delo moraju biti u skladu.Šta god zelimo da uradimo, ponekad moramo biti mudri i napraviti žrtvu, žrtvu koja je neophodna radi harmonije. Kasnije cemo uvideti da ono sto smo žtrvovali radi harmonije ustvari nije žrtva. Kada udjemo u harmoniju dobicemo sve što smo bili spremni da izgubimo, kako bi mogli da budemo u harmoniji.

Postoji priličan broj tehnika koje možete koristiti da uspešno očistite negativne misli i emocije. Koristite ih da izbrišete taj osećaj žrtve koji je u vama. Dok radite ovo, zamislite da ste se probudili u jednom sasvim novom danu, lepom danu. Oluja je prošla, a vi više niste žrtva. Vi više niste nemoćni. Vi ste sada veoma moćni jer ste povratili vlast nad svojim životom, jer ste naučili da priznate nesreću, i tako se sami oslobodili.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts