Kreativnost nije ogranicena, svi smo mi kreativni ali ponekad je ona duboko zarobljena u nama zbog faktora stresa svakodnevnog života koji sprečavaju da racionalno i jednostavno pronalazimo rešenja za probleme i izazove. Možda ćete reći da ste nekada bili kreativni a da sada niste. To nije samo slučaj sa vama, to se mnogima dešava čak i slavnim osobama koje su nekada imali izuztne uspehe. Takve osobe ne zaziru od toga da pronadju alate sa kojima mogu ponovo aktivirati svoju kreativnost do najvišeg nivoa. Verujem da ste već čuli da slavne osobe koriste hipnoterapiju da bi se oslobodili viška kilograma, što i jeste istina, ali mnoge slavne ličnosti koriste usluge hipnoterapeta da bi ponovo oslobodili kreativnost.

Zašto slavne ličnosti koriste usluge hipnoterapije? Koriste jer žele da iskoriste svoj pun potencijal i stvore novu pesmu, knjigu, sliku, članak, scenario,  ili čak žele da istraže različite puteve u umetnosti. Na osnovu ranijih iskustava, svesni su da imaju moč da uspešno dostignu ono što su sanjali i spremni su za pozitivne promene u svom životu.

Hipnoterapija ima mogućnosi da izvuče ono što je duboko u umu, duboko u vašoj podsvesti, ono što je često potisnuto mislima kojima je potrebna neposredna pažnja. To je često slučaj kod latentno kreativnih pojedinaca koji znaju da duboko negde u njima postoji umetničko delo, roman, muzicko remek – delo, slika i sl. Hipnoterapijom je moguce napraviti vezu te unutrašnje kreacije sa motivacijom da bi to delo isplivalo na površinu i pojavilo se u spoljašnjem svetu. Ako želite da budete kreativni u pisanju, umetnosti, muzici ili da svaki dan rešavate probleme i izazove da bi dostigli cilj koji želite u životu, hipnoterapija vam može pomoći u tome.

Čak i za one koji nisu na prvi pogled kreativni, ali imaju iskrenu želju da to postignu, hipnoterapija ima način da razvije vašu kreativnost. To je zato što je hipnoterapija usmerena ka tome da se opustite do te mere da ideje i slike, koje su duboko u vašoj podsvesti, mogu biti aktivirane i stvaljene u funkciju. Nakon samo nekoliko seansi kreativne obuke kroz hipnoterapiju, slušalac zapravo počinje razmišljati u više kreativnom smislu. Ovo ima smisla jer je hipnoterapija iskra za kreativno razmišljanje koje se nalazi duboko u vašoj podsvesti. Dakle, u pitanju je opuštenost da bi se kreativnost razvila. Zatim, hipnoterapija je dodatno sredstvo ka uspehu, hipnoza uči slušaoca i stavlja u akciju da vizalizuje svoj krajnji cilj pomoču novih ideja i slika.

Želeo bih da zastanete i razmislite o tome koliko je kreativan vaš život koji zahteva od vas da to budete? Možda vaš posao zahteva kreativnost i negde duboko osećate da ona postoji u vama ali niste u mogucnosti da je oslobodite. Šta god da radite u životu, moje mišljenje je da trebate biti veoma kreativni u svakodnevnom životu. Ponekad je teško biti kreativan svaki dan i ponekad je teško doći do novih, svetlijih i svežijih ideja. Ali trebate biti svesni da u vašem umu  nikad ne ponestaje kreativnost, samo treba da se uključite na vaš neograničen kreativni resurs. Hipnoterapija vam može pomoći da oslobodite vašu sposobnost da prodre u neograničenu kreativnost vašeg uma.

Kreativnost je nešto što se stvara u vašem umu i stoga je ona neograničena u snabdevanju. Bez obzira da li ste prirodno kreativna osoba ili ne, možete jednostavno da dobijete i iskoristite neograničen resurs vaše kreativnosti, pomoću hipnoterapije. Hipnoterapija cilja na vašu podsvest koja je izvor kreativnosti. Vaša podsvest je mesto gde kreativne ideje dolaze ali je stvar u komunikaciji ideja i vašeg uma.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts