KLJUC USPEHA

Nedelja 21

Kada mislite o necem velikom, kada sebi postavite velike ciljeve, život postaje više zabavan, život postaje uzbudljiviji a vi postajete jaci i iznad problema na koje nailazite u životu. Drugim recima, mi smo živi, mi smo slobodni da radimo ono što želimo, mi imamo mogucnosti da dobijemo ono što želimo pa kada je tako, zašto onda ciljati nisko?

Ciljajte visoko, mislite o necem velikom.

OPIS DVADESETPRVOG POGLAVLJA

Ukupna poruka ove nedelj tako glasi, držite se ideja koje su dovoljno velike da se mogu suprostaviti i uništiti sve male i nepoželjne ciljeve. Na taj nacin uklonicete nebrojano sitne i dosadne prepreke na vašem putu. To je jedna od tajni uspeha jer kreativnim energijama uma nije ništa teže da se bave velikim situacijama nego malim.

U prvom delu poglavlja Hanel govori o snazi afirmativnih rečenica ili molitvi a u tom unutrašnje svetu o duhovnoj istini. Sve što mi držimo u svesti duže vremena, postaje urezano u našu podsvest i tako postaje obrazac koji ce kreativna energija utkati u naš život i našu okolinu. U suštini može se reci da izgovaranjem afirmacija mi ustvari impresioniramo našu podsvest sa onim što želimo, tako da ona postaje deo nas i zbog toga dolazi u naš život.

„Kada shvatite te činjenice koje se tiču uma, shvatamo kako možemo sebi privući bilo koje uslove tako što cemo stvoriti odgovarajuce uslove u svojoj svesti, zato što sve ono sto se drži u svesti, ma koliko dugo, vremenom bude utisnuto u pdsvest i na taj nacin postaje obrazac koji ce kreativna energija utkati u život i okruženje pojedinca“

Kada promenimo našu svest menjamo i podsvest. To, za uzvrat, menja naše akcije, naš stav, menjamo naše jezgro. Dakle, novi obrazci su formirani. Mi pokazujemo nove stavove i novo ponašanje, naše reakcije su drugacije, mi rastemo.

Afirmativnim recenicama ne pišemo peticiju vec impresioniramo našu podsvest, naš duboko usadjeni komandni centar, govorimo ono što mi želimo, ono što želimo da budemo, ono što želimo da uradimo i kako te misli postaju sve više i više tako bolje koristimo kreativnu energiju.

Zato su ovi „duhovni zakoni“ veoma važni jer cete na taj nacin uvek biti na lepšoj strani zakona privlacenja. Primenom tog zakona mi se u spoljašnjem svetu susrecemo sa iskustvima koja odgovaraju nasem unutrašnjem, duhovnom svetu. Dakle, afirmativne recenice se obradjuju u unutrašnjem svetu i ono što smo mentalno izgovorili pojavice se u našem objektivnom svetu.

Zato, mislite velike misli, imajte velike ciljeve.

U poslednjem delu prošle nedelje Hanel je naveo da je od najveceg znacaja da prepoznamo našu moc. U ovom delu on to slično ponavlja:

„Prava tajna moci jeste svesnost te moci. Univerzalni um je bezuslovan, pa zato što više postajemo svesni našeg jedinstva s tim umum, to cemo biti manje svesni okolnosti i ogranicenja, a kad se emancipujemo ili prestanmo zavisiti od okolnosti, razumecemo bezuslovnost. Postacemo slobodni.“

Moramo doci do realizacije snage u nama. Moramo prepoznati. Ova moc je u nama. Mi samo treba da je shvatimo. Ovo priznanje je deo i veza samog života.

VEŽBA DVDESETPRVE NEDELJE

1. U vežbi za ovu lekciju koncentrišite se na ISTINU. Pokušajte shvatiti da ce vas istina osloboditi, da ništa ne može vecno stajati na putu vaseg savršenog uspeha pošto naucite da primenjujete naucno ispravne metode i principe. Shvatite da u svom okruženju ispoljavate svoje neodvojive duhovne snage. Shvatite da TIŠINA pruža uvek rasplozivu i gotovo neogranicenu priliku za budjenje najvišeg razumevanja ISTINE. Pokušajte shvatiti da je SVEMOGUCE samo po sebi apsolutna TIŠINA, sve drugo je promena, aktivnost i ogranicenje. Necujna misaona koncentracija je stoga istinski nacin za dostizanje budjenja, a potom i izrazavanje cudesne potencijalne snage unutrašnjeg sveta.

Objašnjenje dvadestprve vežbe

Verujem da shvatate koliko je važno da uvek na isti nacin zapocinjete vežbu. Svaka vežba iziskuje ulazak u tišinu, samo u takvom okruženju vaša cula mogu biti mirna a mišici opušteni. To je neophodno da bi mogli napraviti sledeci korak a to je ono što je opisano u vežbi za ovu nedelju. Koncentracija na ISTINU znaci koncentracija na vašu afirmativnu recenicu sa kojom impresionirate vašu podsvest da bi se ona aktivirala u ostvarenju vaših velikih misli, vašeg velikog cilja.

Saveti i prednosti vežbe

Kao što sam i ranije napomenuo, ove vežbe su tako formulisane da ce svaka osoba imati drugaciji stav šta je to istina. To je u redu. Tako i treba da bude. Bilo bi dobro da kada citate ovu knjigu sami izvedete zakljucak šta za vas predstavlja istina. Ovakvom analizom sigurno cete sami doci do prepoznavanja te moci koja je u vama.Takodje, možete doci do zakljucka koje su vaše sposobnosti i kakvi su vam potencijali. Siguran sam da cete na taj nacin otkriti pravu tajnu moci a to je svest o moci. Što više postajete svesni , razumecete da za vas ne postoje uslovi i ogranicenja. Vi ste slobodni da imate velike misli koje su neophodne za velike ciljve.

 

I na samom kraju, hteo bih da vas podsetim da afirmativne recenice treba da budu vaš licni proizvod jer samo tada su u skladu sa vama, samo tada cete inpresionirati vašu podsvest i samo tada ce se manifestovati u objektivnom svetu.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts