Da bi dobili maksimalne rezultate, koje možete iz zakon privlačenja izvući, potrebno je da izdvojite vreme svaki dan za meditaciju i koncentraciju. Razlog zbog kojeg se neki put osećate slabo i nesrecano je zato što živite sve svoje vreme u objektivnom svetu, zadirete površno u svoja telesna cula i zanemarujete dublji, grandiozniji život unutrašnjeg uma. Taj unutrašnji život će vam dati snagu, mir i zadovoljstvo.

Unutrašnji život, život dubljeg uma će vam doneti  mudrost, razumevanje i sposobnost da ostvarite i postignete ono što zaista želite.

Sastavni deo svake meditacije treba da bude vaša kreativna vizuelizacija i imaginacija. Takodje, osnovna vrlina koji svako treba da poseduje je STRPLJENJE. Trebate čekati da sve sazri i materijalizuje se. Najteži deo imaginacije je znati čekati i zadržati mirnoću. Morate biti gospodar situacije. Kada se ništa ne dešava oko vas, a u vezi vašeg cilja, to je jedna vrsta provere vaše izdržljivosti. Trenutak kada se ništa ne dešava je neizbežan i tada trebate biti smireni. Tada se dešava da um diže paniku i pre vremena, brzopleto menja smer misli. Da bi se vaš cilj manifestovao morate čekati smirenim i samouverenim stanjem uma, jer je materijalizacija proces koji traje. Takodje, vreme izmedju manifestacije vaših želja vam omogučava da podesite zakon privlačenja u pokretu, kroz namere i odlučnost.

Um, po pravilu, samopouzdano misli da zna kako bi se događaji trebalo odvijati. I ako se oni ne podudaraju sa isplaniranom imaginacijom, to za um znači da ništa neće uspeti i da se sve odvija na pogrešan način. Takav odnos uma prema imaginaciji odvodi liniju vašeg života na negativan put. A na takvom putu bi moglo biti stvarno mnogo gore nego što možete zamisliti.

Put do cilja je kao kretanje kroz lavirint, koji se sastoji od mnoštva račvanja. Um kada koristi svoju, inače, primitivnu logiku može veoma dugo lutati po tom lavirintu. Ključ za kretanje kroz lavirint je vrlo jednostavan. Šta god da se događa na tom putu, sve se događa upravo kako treba, uređuje i vodi ka cilju. Smireni i kontrolisani um krči put kroz lavirint pravo do cilja. To je najkraći i najbolji put.

Ako se neki događaji ne uklapaju u vašu imaginaciju, um će odmah reagovati i napraviti glupost. Osobina uma je da sve drži pod kontrolom. Um treba kontolisati na način da sve što se dešava je upravo ono što treba da se desi.

Naravno, možete živeti kao i mnogi i samo maštati a strpljenje kao vrlinu odbaciti. Zašto bi u svoj život pustili čudo? Jednostavnije je i sigurnije govoriti kako imaginacija ne deluje i da je to sve nemoguće. U tom slučaju zadovoljićete se prosečnim rezultatima u svom životu, a čudima se ne možete uopšte nadati. To je vaš izbor.

Ako ipak izaberete da vam maštari nisu uzor, onda će mi se takav izbor isplatiti.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts