Ja sam najveći!

To je bila, i verovatno je još uvek, tvrdnja Muhameda Alija  pred čuvenom borbom sa Sonny Listonom 1964. Godine. Svi su ga u medijima ismejavali zbog ove izjave. Medjutim, niko se više nije smejao nakon što je pobedio. Kasnije, on je počeo da predvidja runde u kojoj će nokautirati protivnika.

Kao što znate, pobednici pobedjuju jer to ocekuju. On nije koristio kristalnu kuglu. On je koristio moć afirmacije. On je tvrdio: „Ja sam najveći“. Primećujete da on nije koristi recenice: „ Ja sam jedan od najvećih“ ili „ Ja sam blizu da budem jedan od najvećih“, ćak nije govori „ Za godinu dana, ja ću biti najveći“. Izjasnio se o svojoj veličini smelo u sadašnjosti, bez odricanja.

Podsvest razume samo sadašnjost.

Verujem da se pitate kako sebe definisati? Da li treba reći „dobro“? Ili možda „prilično dobro“? Kada ćete biti uspešni? Kada „je pravo vreme“?. Kada ste „spremni“? Kada budete bili u braku, razvedeni, penzionisani, nakon što dobijete decu, nakon što deca porastu, kada ekonomija bude bolja, kada krenete u školu, kada kupite kuću, kada prodate kuću, kada vratite dugove, kada pokrenete posao, dobijete nasledstvo? Kada?

Da li vidite da izgovora ima koliko hoćete? Uvek će postojati razlog za odlaganje. U medju vremenu, vama se život dešava. Vi ste hipnotisani… i ja vam dajem dozvolu da izadjete iz hipnoze u kojoj se nalazite i budete „najveći“ upravo sada. Počnite odmah da živite život koji sanjate. Znate onaj san… onaj u kome ste sebi na prvom mestu, delujete samouvereno, živite život na svoj način. Pitam se šta bi se desilo ako kažete svima sa kojima ćete se sresti sledeće nedelje: „ Ja sam najbolji prodavac“ „Ja sam najbolji zubar“ „ Ja sam najbolji frizer“ „Ja sam najbolja medicinska sestra“…

Evo šta će se desiti…To će postati stvarnost. Jer verovali vi ili ne, realnost postoji samo u vašem umu. I kad se širi iz vašeg uma, ona postaje deo umova drugih ljudi, deo njihove stvarnosti. Jako duboko, zar ne? Ne baš. To je samo prosto činjenica. Šta god da ste, bićete najveći. Potvrdite to za sebe u univerzumu. Vaša podsvest i umovi drugih ljudi će to uzeti kao činjenicu i da je tako.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts