Kao i kod novca, podsvest igra veoma znacajnu ulogu u mom životu kada je zdravlje u pitanju. Verujem da su mnogi prvo dodirnuli svoje zdravstveno dno pa se tek onda zapitali gde je problem i “gde ja to grešim“. Tako sam i ja dok sam bio u većini, doživeo dno a nakon toga počeo da istražujem gde su uzroci stanja u kojem sam se našao. I opet sam se iznenadio istraživajuci po mongobrojnoj literaturi koja je počela da me interesuje a sve da bih promenio nacin razmišljanja. Istina je da je sve u podsvesti,da su svi zdravstveni problem upravo počeli na tom mestu. Neko ce reci da se prelomi kostiju mogu izuzeti, medjutim svaka ljudska nedaca počinje sa njegovom mišlju.

Sada dobro znam sta znaci podesiti zdravstveni termostat. 

Moja ličnost je sacinjena iz nebrojenih pojedinačnih karakteristika, osobina , navika, ličnih crta. Oni su rezultat mojih predhodnih načina razmišljanja, ali oni nemaju nikakve veze sa mojim stvarnim JA. Stvarna priroda tog JA je duhovna i izvor je istinske snage koju sam stekao kad sam shvatio svoju stvarnu prirodu.

Moje telo se kreće kroz realnost sa pet fizičkih cula. Moj mozak kontroliše sva ova čula i obrazuje signal prema mom sistemu verovanja. Za ovo je zadužen moj objektivni, svesni um .

Subjektivni um, sa druge strane, je različit entitet sam po sebi. On obuhvata celo telo, i ima apsolutnu kontrolu nad svim mojim unutrašnjim funkcijama kao sto su rad srca, cirkulacija, rast kose i kostiju, itd.

Sve bolesti i nedaće su proizvod subjektivnog uma, odnosno misli koje su stvorene u tom umu. Obično je izvor svih bolesti strah a on je bio moj licni demon zbog kojeg sam počeo da se plasim proslosti, sadasnjosti i budućnosti, plasio sam se sebe samog, svojih prijatelja, neprijatelja, svega i svakog.

Na kraju sam shvato da sam upravo ja odgovoran za svaku bol u mom fizičkom telu, da je svaku bol izazvala moja misao i da sam samo ja odgovoran za fizičko stanje moga tela. I ako uspem da kontrolisem moje unutrasnje JA tada ću uspeti da podesim svoj zdravstveni termostat. Činjenica da podsvset ne koristi fizička čula vec sve doživljava na intuitivnom nivou me je uputila da svoje misli, kada je zdravlje u pitanju, moram kontrolisati.

Sugestija je osnovn princip i ključ za podesavanje mog zdravstvenog termostata. Kada koristim sugestiju mentalno se koncentrišem na predmet svoje želje, jer kada se koncentrišem, tada želju utiskujem u svoju posvest. Znanje da imam sposobnost da svesno zračim zdravlje, snagu i sklad omogucilo mi je da nemam čega da se plašim zato što sam u dodiru sa neogranicenom snagom – univerzalnim umom. Sugestija je ustvari afirmativna recenica ili duhovna istina koju, ako redovno upražnjavam, dovodi moje telo u savršen sklad i ravnotežu sa zdravljem. Osmislio sam afirmativne rečenica prikladne mom sadašnjem mentalnom stavu o zdravlju. Koristim uvek kada naidje sumnja u mom umu da sa unutrašnjim organizmom nešto nije u redu.

Sledeca stvar je vežba. Kada kazem vežba, mislim na mentalnu vežbu koju upražnjavam svakodnevno. Svakodnevno opuštanje sa konstruktivnim razmišljanjem o zdravlju dovodi moj organizam u savršenu kondiciju. Dobro je poznato da Zakon privlačenja najbolje funkcioniše u alfa, delta i teta stanju uma, da tako daje nabolje i najbrže rezultate. Ovo je posebno važno jer je to upravo onaj rad koji mnogi duhovni, naučni i filozofski pisci zagovaraju kao jedan od osnovnih stvari koje moramo raditi da bi svoje bice doveli do uspeha. Shvatio sam zašto snovi sanjalice postaje stvarnost – zato što pored zelje i vere mentalno radi na sebi. Procitao sam brdo literature, naoružao se znanjem, osećaj vere mi je veći nego ikad ali u moje okruženje ne dolazi ono na šta sam se fokusirao. Često sam se pitao: “Šta mi to ne dostaje?“. Ne dostaje mi mentalni rad a to je svesno utiskivanje moje misli u podsvest koja je u direktnoj vezi sa univerzalnim umom.

I ovde moram napomenuti kao i kod novca. Sve je proces i sve traje, tako i zdravlje, koje se neće preokrenuti preko noći. Fokusiram se na na sopstveno zdravlje mirnim i samouverenim radom na sebi. Ne mislim o bolesti jer moja podsvset ne raspravlja samnom, ako mislim o bolesti daće mi je još više.

Prakticne vežbe i tehnike koje koristim izgledaju ovako:

Za otklanjanje nekog trenutnog bola,kao sto su glavobolja, zubobolja, bol u nekom unutrasnjem organu, koristim tehniku iz Silve – Tehnika kontrole glavobolje. Ova tehnika u naslovu ima reč glavobolja ali je primenljiva u otklanjanju bilo kog bola.

Sledeće je vezba zahvalnosti. Kada sam potpuno zdrav ne zaboravljam na svoj organizam, održavam ga mentalno a za to je najbolja vežba zahvalnosti. Mentalno putujem kroz sopstveni organizam i kod svakog zastanem i izrazim reći zahvalnosti na dosadašnjoj podršci i radu.

I na kraju moram da podsetim na jednu veoma važnu činjenicu.

Podsvest ima moc da komunicira sa drugim umovima (zapravo ne postoje ograničenja šta podsvest može da uradi) a ova činjenica mi je pomogla da shvatim da sopstveno zdravlje mogu držati u fantastičnoj kondiciji pomažući drugima. Mentalnim dodirom sa drugim osobama stvaram prostor da svoje i tudje telo dovedem u svoje prirodno, zdravo stanje. Ako želim nekom da pomognem na zdravstvenom planu, ispravan način nije da mislim o toj osobi. Dovoljna je namera da joj pomognem a kada iz svog uma izbacim bilo kakvu ubedjenost o bolesti istog momenta ta će osoba biti zdrava.

Šta koristi meni,mora koristiti svima.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts