Veoma je važno da obratite pažnju na stanje uma i tela ako žudite za mudrošcu, snagom ili uspehom bilo koje vrste. Kada krenete u vežbu budite sigurni da ste potpuno opušteni i mentalno i fizicki. Uvek tako radite, nikada ne pokušavajte da se bavite bilo kakvim mentalnim poslom kada ste pod pritiskom. Pazite da nema nikakvog grcenja mišica ili nerava i da vam je apsolutno udobno. Ovo je veoma važno jer pritisak bilo koje vrste odvlaci pažnju koji je potreban za pravilno izvodjenje vežbe.

Kada imate ovakav pristup znaci da odbijate da ucestvujete u mentalnom brbljanju (buka) u vašem umu koji verovatno želi društvo tokom izvodjenja vežbe. Ako želite da osetite tišinu u sebi, znajte da to nije ništa misticno, to stanje nije tamo daleko. To je naucna cinjenica, podržana brojnim naucnim studijama u kojima je dokazano da prilikom nižih frekvencija moždanih celija covek postaje kreativniji, intuintivniji a anksioznost je smanjena.

Dovoljno je da se odlucita za takav izbor da, ako hocete, sebe zamislite kao mašinu koja razmišlja i vi cete naici na tišinu a vaše dublje ucenje pocinje od tog trenutka. Možete zaustaviti sve misli osim one na koju želite da se koncentrišete. Cin kontrole vaše pažnje tera mozak da preraspodeli resurse i fokusira se samo na zadato da bi ste zadržali pažnju na cilj. To može da potraje minut, ili pet, ili dvadeset, nije bitno, bitno je da ste imali samo jednu misao u umu.

Cilj svake meditacije je nedozvoliti umu da luta vec da se fokusira na samo jednu cinjenicu a to je prepoznavanje vašeg jedinstva sa svemoci. Um može biti nedisciplinovan i da svaku novu ideju skloni sa scene pravdajuci se razlozima iz spoljšnjeg sveta, nelogicnostima u pogledu da ipak postoje razlicitosti u sposobnosti coveka. Sa svima ste u istoj ravni, naucnici, umetnici, sportisti se ne razlikuju od vas jedino što koriste um na drugaciji nacin.

Sve je moguce u tišini cak i ispunjenje svakog vašeg zahteva pod uslovom da je slika jasna, oštra, nedvosmislena i konacna. Da je misao ukoponovana sa ljubavlju jer samo tada zakon radi za vas.

BEZ SUMNJE, IMATE LICNU VLAST DA KONTROLIŠETE VAŠU PAŽNJU I KOMANDUJETE SOPSTVENOM UMU DA POSLUŠA VAŠU VOLJU.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts