Sigurno ste ponekad uvideli i zakljucili, da i pored vaših lepih namera i pozitivnosti ipak vam se dešavaju neobicne i loše stvari. Cesto se pitamo zašto je to tako?

Nije dovoljno biti pozitivan u objektivnom svetu, smešiti se drugima i sl. vec je bitno kakve su nam misli u bilo kojoj situaciji kada se nadjemo u toku dana. Taj unutrašnji dijalog koji vodimo sa samim sobom ima ogrman uticaj na ono što nam se dogadja.

Ne sme postojati razlicitost izmedju vašeg svesnog i posvesnog. Svest i podsvest traze zajednicu, jer jedino na taj nacin covek besprekorno koraca kroz sopstveni život. Ako su nam misli i reci uskladjene, dela su nam fantasticna. Misli su proizvod naše podsvesti, reci su proizvod naše svesti i njihova skladna povezanost proizvode naša dela.

Ceste su takve situacije u medjuljudskim odnosima. Za neke osobe kažemo da su „davno procitane knjige“ ali naglašavam da takve knjige ostavljaju trag u nama i ako dozvolimo da poruka, koju takva knjiga šalje, ponovo ugleda svetlost dana naše svesti, može ostaviti velike posledice po naš život.

Dakle, i ako u naš život dolaze ovakve osobe moramo raditi na sebi i na promeni svojih sopstvenih misli. Verujemo, da u takvim osobama postoji i ona lepša i bolja strana. Naš zadatak je da takve osobe uvek gledamo kroz te lepe ljudske osobine. To je nekada veoma teško ali vremenom cemo svoje misli istrenirati i prilikom susreta sa takvim osobama uvek cemo navesti svoju podsvest da nas navodi samo u pozitivnu stranu. Vremenom ce se desiti da polako takve osobe odu iz našeg života a ako se ipak desi da ponekad svrate, tada aktiviramo svoju podsvest da na površinu iznese samo dobro što je vezano za tu osobu.

Menjamo sebe i naš odnos prema njima. Ne radimo to iz nekog straha od takvih osoba, vec smo svesni da je problem u nama i da menjamo sopstvene misli koje uskladjujemo sa recima koje koristimo prilikom konverzacije sa takvim osobama

Similar Posts