Kada brinete, upotrebljavate Zakon privlacenja upravo kako ne treba!

Što više brinete, sporije se primičete cilju. Kada znate na čemu se temelji vaš cilj, tada postižete duševnu ravnotežu. Imaginacija ce vam pružiti to znanje.

Vaš položaj u Univerzalnom umu, u odnosu na cilj, možete shvatiti ako zamislite da imate kompas u ruci. Strelica, recimo, uvek treba biti u položaju ka severu. Dosledno pratite strelicu – smer vaših misli. Ako znate da je vaš cilj u tom smeru, potrebno je odlučno se kretati samo u tom pravcu. Treba samo da mislite na kraj vašeg cilja. Samo to i ništa više.

Međutim, nekada ste nestrpljivi, počinjete da se kolebate. “Hm, da li je ovo pravi put?” “Hoću li uskoro stići?” “Šta ako nije u tom smeru?” “Možda je trebalo da krenem na drugu stranu?” Zbog takvih misli igla se na kompasu počinje trzati i vaši koraci pokušavaju da promene smer kretanja. Um ne vidi kretanje u Univerzalnom umu i zbog toga sumnja i brine. Um je navikao da sve drži pod kontrolom.

Dakle, vi ste ti koji treba da kontroliše um i da mu date zadatak koji će imati smisla dok ga obavlja. Rad uma se treba odnositi na kontrolu toka misli. Um treba podesiti tako da razmišlja kao “Put Samuraja” koji se zasniva na tome da živiš kao da si već umro. Tada se ničega ne bojite, jer nemate šta izgubiti. Lako i ravnodušno krećete se ka cilju, kao da ste se pomirili sa porazom.

Ako se ipak ne uspevate smiriti –  “Hoću, ali nemam snage i bojim se da u tome neću uspeti”. Tada morate stati i iskreno priznati da ne mislite na cilj već na sredstvo njegovog ostvarivanja. Upravo te silne misli vas ometaju da postignete cilj. Potrebno je umu konstantno ponavljati da misli samo o cilju. Naravno, s vremena na vreme će isplivati i te mračne misli, ali se tada ne treba boriti protiv toga, već shvatiti kao usputni problem.

A na svesnom nivou stanja uma uvek se pitati

“Želim li Ja to?”

“Da!!!!!”

“Pa u čemu je onda problem, tako će i biti”.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts