Neophodno je da svaki dan umirite svoj um. Nadjete neko mirno mesto, sednete zatvorite oči i jednostavno pratite svoje misli. Primeticte da jedna misao zamenjuje drugu, kao na filmskoj traci. Ako sam koncentrisani, ako je telo mirno, takodje ćete primetiti da ponekad izmedju dve misli postoji prazan prostor. Taj prazan prostor taj period bez misli ce biti sve duži i duži ako svakodnevno na ovaj način posvetite vreme sebi.

Cemu služi i zašto je bitan ovaj period bez misli?

U tom se praznom prostoru otvara mogučnost da stvarate ono što želite. To je najbolje mesto u koje možete utkati svoje želje. Tada je vaš um otvoren da sluša vašu komandu i bude fokusiran samo na tu misao. To je najbolji moment jer tada vaše emocije ne dozvoljavaju drugim mislima da upadnu u vaš um kao nezvani gosti. To je stanje bez buntovničkog ponašanja uma, tada ste um i vi jedno.

Inspiracija dolazi iznutra. TIŠINA je neophodna, cula moraju biti mirna, mišići opušteni. Kada to postignete, javiće vam se osecaj uverenosti i snage i bicete spremni da primite informaciju, inspiraciju ili mudrost, neophodnu za ostvarenje svog cilja.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts