KLJUČ USPEHA

Nedelja 13

Ovim poglavljem pisac vas gura preko ivice i sada zvanično možete reći da se nalazite na pola puta studiranja Ključa uspeha.

OPIS TRINAESTOG POGLAVLJA

Nalazite se pred trinaestom lekcijom u kojoj možete primetiti Hanelovu najinspirativniju prozu kao i neka pronicljiva zapažanja.

„Trinaesti deo objašnjava zašto snovi sanjalica postaje stvarnost. On objašnjava zakon uzroka kojim sanjaoci, pronalazaci, autori ili finansijeri ostvaruju svoje želje. Objašnjava zakon po kom stvar nacrtana u našim mislima jednog dana postaje naša svojina“

Sigurno ste u životu nailazili na ekstravagantne, čudne ljude. Verujem da ste o mnogim svetskim umetnicima, naucnicima, pronalazacima procitali razlicitost u njihovom ponašanju. Neki su vas oduševili jer su imali mogucnosti da gledaju u prazno platno a zatim naslikaju sjajno umetnicko delo. Neki su sedeli u tišini i uspeli da cuju pesmu koju niko do tad nije napisao. Drugi su pak u svojoj glavi osmislili najkomplikovaniju mašineriju a zatim je bez greške i napravili u objektivnom svetu. To su sanjalice, njihovi snovi su postali stvarnost, oni su crtali u svojim mislima i na kraju je to postala njihova svojina.

Za neke se govorilo da su ludi, da su pobunjenici, da su problematicni. Ipak, to su ljudi koji vide stvari drugacije, koji ne prihvataju stanje status quo. Možete da ih hvalite, možete da se ne slažete sa njima, ne verovati im, možete ih ogovarati….. ali jedinu stvar koju ne možete da uradite je ignorisati ih. Zato što oni menjaju stvari. Oni izmišljaju. Oni zamišljaju. Oni istražuju. Oni stvaraju. Oni inspirišu. Guraju ljudsku rasu napred.

Dok je neko smatrao da su ludi, neko ih je video kao genija.

To je ono o cemu nas vas uci Hanel u Kljucu uspeha. Moc misli i moc razmišljanja. Da izadjete iz okvira u kome ste zarobljeni i osmislite želje koje koje ce vas nadahnuti. Da ne koristite moc da bi se snabdeli sitnicama vec koristili izvarednu snagu Univerzalnog uma, da koristite tu fenomenalnu snagu misli i da rešavate i velike i male probleme.

Sada se postavlja pitanje kako dobiti opipljive rezultate? Kako možete doci do tacke gde možete videti i uživati u plodovima vašeg zalaganja? Tu je Hanel veoma jasan.

“Na prvom mestu, moramo primeniti svoje znanje. Ništa se ne može postici ni na jedan drugi nacin. Sportista može ceo svoj život citati knjige i lekcije o fizickom treningu, ali ako ne pocne da troši snagu parkticnim radom, nikad nece dobiti dodatnu snagu. On ce postepeno dobiti tacno ono što je dao, ali ce ipak prvo morati da da. Potpuno je isto i s nama. Dobicemo tacno ono što smo dali, ali najpre moramo da damo. To ce nam onda vratiti mnogo, pri cemu je davanje jednostavni mentalni proces jer misli su uzrok a okolnosti posledica. Zbog toga, time što dajemo misli o odvažnosti, inspiraciji, zdravlju ili pomoci bilo koje vrste, pokrecemo uzroke koji ce dovesti do njihovih posledica.”

Dobro znate da sve što dobijamo dolazi kroz zakon privlacenja. Zato, negujte srecne misli jer one ne mogu postojati u nesrecnoj svesti.

VEŽBA TRINAESTE NEDELJE

1. Stvarajuci mentalnu sliku ili zamisao projektujemo misao u univerzalnu supstancu, od koje su sve stvari napravljene. Univerzalna supstanca je sveprisutna, svemoguca i sveznajuca. Da li treba da obavestimo sveznajuce o tome koji je pravi put kojim treba ici da bi nam se materijalizovali zahtevi? Može li ograniceno da savetuje beskonacno? Upravo je to uzrok neuspeha, svakog neuspeha. Prihvatimo sveprisutnost univerzalne supstance, ali zaboravimo na cinjenicu da ta supstanca ne samo da je sveprisutna vec i svemoguca i sveznajuca i da ce zbog toga pokrenuti uzroke o kojima mi ništa ne moramo ni znati.

2. Sve interese na najbolji nacin možemo zaštiti tako što cemo spoznati beskrajnu snagu i beskrajne mudrosti univerzalnog uma i tako postati kanal kroz koji ce beskonacno ostvariti naše želje. To znaci da spoznaja dovodi do ostvarenja, PA U VEŽBI UZ OVAJ DEO treba da iskoristite princip, SHVATITE da ste vi deo celine i da deo mora biti istog tipa i kvaliteta kao celina. Jedina razlika koja može da postoji je u procentu.

3. Kada ta izvanredna cinjenica pocne da prožima vašu svest, kada zaista postanete svesni cinjenice da ste vi – ne vaše telo, nego vaš ego, ono JA, duh koji misli – sastavni deo mnogo vece celine, da ste isti po materijalu, kvalitetu i tipu, da kreator nije mogao napraviti ništa što je drugacije od njega, tada cete i vi moci da kažete “ Otac i JA smo jedno “ I tada cete razumeti lepotu, velicinu i transcendentalnost mogucnosti koje su vam date na raspolaganje.

OBJAŠNJENJE TRINAESTE VEŽBE

Primetili ste da je i u ovoj vežbi, kao i u predhodnoj, Hanel postavio akcenat na duhovnost. Istina je da u ovoj knjizi Hanel uspeo da nam zakon privlacenja približi iz svih uglova: naucni, filozofski i duhovni. Pošto je duhovnost nešto što je individualno potrebno je da u ovoj vežbi donesete vaš licni zakljucak. Morate sami shvatiti, na bilo koji nacin a koji za vas ima smisla da ste vi ustvari deo neceg veceg, bilo da je to covecnstvo, planeta Zemlja, Univerzum ili bilo šta drugo.

Da bi ste sebi olakšali ovu vežbu možete se vratiti na lekciju osam u kome ce te videti vezu sa vežbom trinaest. Zakon postoji i morate razumeti mehanizam njegovog razvijanja. U toj vežbi smo videli da su naše misli deo neceg veceg. Morate da koristite ovaj zakon – pogledajte samo svoj život, i videcete da možete da ga pratite unazad sve do vašeg mišljenja. Vec ste pokazali svoju moc bezbroj puta! Zatim, pogledajte život koji želite! Zadržite tu viziju i nepuštajte je. Zakon je vec pokrenut i vec se odvija za vas. To je ZAKON. Odbijte da promenite svoju viziju.

Takodje bih želeo da vam napomenem da ce i buduce vežbe koje su pred nama biti zasnovane na duhovnosti da cemo vežbati pronicljivost, sklad zatim, stanja uma kao što su sreca i hrabrost, moc stvaranja, istinu i sl.

 

Želim vam uspeh u ljubavi, zdravlju i bogatstvu

Marjan

Similar Posts