Razmišljajući o svojim unutrašnjim stavovima i pogledima na život, citajući i izucavajući literaturu, nametnulo mi se pitanje:

Ko sam, odakle sam, kako sam i zbog čega došao na ovaj svet?

Shvatio sam da su ovo pitanja na koja mnoga učenja pokušavaju da daju odgovor. Koliko god sam se trudio da pronadjem odgovore, nisam uspevao. Trudio sam se u skladu sa mojim znanjem ali sve se završavalo uglavnom bezuspešno.

Međutim, svi pisci duhovni, naucni ili filozofski, u jednom se manje – više svi slažu i taj zakljcak me je naveo da ta pitanja ostavim po strani.

Ovde sam da, putujući kroz sopstveni život, stičem mudrost i gradim svoj karakter i da na taj način unapredim svoje biće. Da unapredim uslove u kojima živim i ostavim ovo mesto bolje za život, nego što sam ga našao. I to je upravo ono na šta ću se fokusirati i što mi je zaista jedino bitno. Jer, da li će mi život biti bolji ukoliko saznam „odakle dolazim”? Da li ću imati više „sreće”, zdravlja i ljubavi ukoliko saznam kako je nastao univerzum, ko nas je stvorio i gde odlazimo nakon smrti? Naravno da neće, ali hoće ukoliko konačno uzmem sudbinu u svoje ruke, a to ću postići onda kada naučim kako se rukovodi životom i kako se biraju, odnosno STVARAJU iskustva koja ću doživeti.

Bez obzira na to šta sam do sada znao, u šta sam verovao i koje metode duhovnog razvoja primenjivao, istina je samo jedna i što je pre prihvatim, to ću brže doživeti one promene koje priželjkujem i moj život će postati odraz mojih misli. Kada sam ovo osvestio, rekao sam sebi:

„Dobro doša u svoj život“

Uvideo sam da zakon treba da mi donese jasnocu u nacinu razmišljanja. Zatim, ako se trudim da radim u skladu sa zakonom živeću bliže univerzalnom umu koji mi donosi bolje razumevanje života. Kako raste znanje biću u stanju da ne oklevam kada treba da promenim mišljenje. Bezuslovno sam prihvatio recenicu:

“Mudar covek se predomisli, budala nikada”

Ne mogu napredovati ako se ne menjam, nema rasta bez obnavljanja. Moram upražnjavati konstantan tok novih misli, boljih i istinitijih misli koje će mi osigurati napredovanje u životu.

Pomenutim pitanjima se više ne bavim, možda nemam kapacitet da to shvatim a možda i ne treba to da znam.

S poštovanjem
Marjan

 

Similar Posts