KLJUC USPEHA

Nedelja 20

Dvadeseta nedelja je važna nedelja. Naravno, da su sve lekcije važne ali u ovoj nedelji, misli koje nam Hanel donosi jeste objašnjenje da svaka misao obavezno predhodi i odredjuje akciju, a akcija predhodi okolnostima i uslovljava ih.

OPIS DVADESETOG POGLAVLJA

Hanel vas uci da morate priznati u sebi bogatstvo, moc, talenat, sposobnost koju posedujete. To je zapravo preduslov za korišcenje te moci!

„Mozete posedovati sve bogatstvo hrišcanskog sveta, ali ako ga ne spoznate i ne upotrebite, ono nece imati nikakvu vrednost. Isto je i s vašim duhovnim bogatstvom. Ako ga ne spoznate i ne koristite, ono nece imati nikakvu vrednost. Jedini uslov duhovne snage jeste da je spoznate i koristite“

Svoju misao proširuje vec u sledecoj tacki:

„Sve velike stvari dolaze sa spoznajom. Skiptar moci je svest a misao je njen glasnik, i taj glasnik neprekidno modelira realnost nevidljivo sveta u uslove i okruženja stvarnog sveta.“

Imajte na umu da je Hanel napisao „Sve velike stvari…“ Sve. Kad radimo na necemu, mi cemo razumeti samo kad prepoznamo veze, kada stvari postanu jasne. Ovo priznanje dolazi samo kroz nas putem rada: studiranje, koncentraciju, istrajnost. Kada mislite vi ustvari obavljate pravi posao koji je najbitniji u vašem zivotu, na taj nacin sticete moc. Dokle god ste nesvesni moci koja vam je data u ruke, kakve rezultate možete ocekivati?

Odgovor je da se može ocekivati…ništa.

Dakle, morate da mislite, morate da radite na vašim mislima i da prepoznajete svet oko sebe tako da možete imat uticaja. Koristite ovaj talenat, koji poseduju svi, za vaše dobro.

„Dokle god je tako, ogranicavamo se na povrsne prilike i od sebe pravimo tovarnu životinju za one koji misle, one koji spoznaju moc, one koji znaju da ako nismo voljni da mislimo, moracemo da radimo. Što manje mislimo, sve više cemo morati da radimo i sve manje cemo dobijati za svoj rad.“

Kao što je Hanel napisao „Mišljenje je istinski posao življenja“ Kada mislimo, planiramo i preduzimamo mere, tada prestajemo biti necija „tovrna životinja“, za one koji razmisljaju. Imajte na umu da kada Hanel ovde piše „posao“ , misli na bezumni posao koji mnogi rade da bi zaradili platu i da bi tako samo preživeli. Pisac vas moli da idete dalje od toga. Morate misliti na sebe. Morate spoznati moc koja je u vama, u vašem posedu, a koja ce vam omoguciti da impresionirate svet, kako za vase tako i za njihovo dobro.

Sa razmišljanjem dolazi znanje. Od saznanja dolazi snaga.

Unutar vas je neiskorišcena moc i ona ceka da izadje na povrsinu kako bi saznali njenu pravu vrednost. Vaša sreca je u vasem umu! Nema razloga zašto ne bi mogli iskoristiti svoje ideje, da preduzmete akciju i saznate šta ima u vasem unutrasnjem inventaru. Vi ste mocniji nego sto mislite. Uzmite vremena da prepoznate moc i iskoristite je. Razmislite o tome.

Postoji jedna tacka u Kljucu uspeha koju vecina ljudi ne shvata. To je ovo:
Kada pisac govori o Kljucu uspeha, on ne govori o necem izvan vas, o necemu što je odvojeno od vas. On govori o vama.

Kljuc uspeha ste VI.

Vi imate moc. Imate mogucnosti. Imate volju. Vasa dužnost je da je koristite. Vi ste jedin koji mogu otvoriti vrata ispred vas. Budite ponosni što mozete biti neustrašivi, hrabri i iskoristite to. Vidite stvari drugacije i izaberite put kojim se redje ide.

VEŽBA DVADESETE NEDELJE

1. U vežbi za ovu lekciju udjite u tišinu i koncentrišite se na cinjenicu da je izreka „U njemu mi živimo, krecemo se i postojimo“, doslovno i naucno tacna – vi JESTE zato što ON JESTE, ako je ON sveprisutan, ON mora biti u vama, ako je ON sve u svemu, vi morate biti u NJEMU, ON duh i VI ste stvoreni po njgovom liku i slici i jedina razlika izmedju NJEGOVOG i VAŠEG duha je u stepenu, a deo mora biti istog tipa i kvaliteta kao celina. Kada to jasno shvatite, pronaci cete tajnu kreativne snage misli, pronaci cete izvor i dobra i zla, pronaci cete tajnu cudesne snage koncentracije, pronaci cete kljuc za resenje svih problema, bilo fizickih, finansijskih ili problema okruženja.

OBJASNJENJE DVADESETE VEZBE

Nakon što uradite osnovni ulazak u vežbu i uronite u tišinu prva stvar koja treba da prodje kroz vaš um je dobro poznati citat iz Biblije: „U njemu mi živimo krecemo se i postojimo“ Kao i u predhodnih desetak vežbi i u ovoj je stavljen snažan akcenat na duhovnost. Važno je napomenuti da nije bitno da li je vaša vera uskladjena sa Hanelom ili ne. Poenta je da shvatite da ste deo necega, da ste deo celine. U okviru te celine živimo, krecemo se i postojimo. Imamo istu mogucnost da koristimo ono što imamo kao i svaka druga bica ili stvari na ovoj planeti. Shvatite da je jedina stvar koja vas odvaja od onog što želite da budete i od onog što jeste – vaše misli. Shvatite da ste deo svemira i da možete da iskoristite svaku priliku oko vas – ili ne. To je vaš izbor.

Saveti i prednosti vežbe

Postavlja se pitanje od kud ovolika duhovnost u Hanelovim vežbama? Stvar je veoma jednostavna. Neophodno je da svako ljudsko bice mora preci duhovni put usavršavanja, koje bi trebelo da traje celog života. Ova knjiga ima zadatak da vas približi razumevanju zakonu privlacenja a osnova tog zakona je duhovnost. Što je veci stepen vaše duhovnosti veci je i stepen kontrole zakona. Kao rezultat vašeg povecanja znanja i razumevanja videcete da vam ova knjiga više nije potrebna, jer sam siguran da kada ste najsrecniji u vašem stanju uma, necete više morati kopati po knjigama o samopomoci da bi potražili nekakav odgovor.

Pokušajte da shvatite da je ovo zaista divan svet u kome živimo.Savršeno razumevanje ove moci je osnovni uslov za njeno ispoljavanje, zamislite ceo ovaj metod da radite iznova i iznova, tako da ga možete koristiti kad god vam je volja. Beskonacna mudrost je da pratite ovaj metod kojim možete dobiti inspiraciju i na vaš zahtev, u bilo kom trenutku, dobijete sve ono što se nalazi u Univerzalnom umu.

Kao što sportisti svetske klase ukljuce sebe u proces psiho – kibernetike (mentalne probe) da usavrše svoj „zanat“, tako i vi možete usavršiti vaš mentalni zanat. Želim da vas podstaknem da vidite ovu metodu, ovaj proces sa živom jasnocom, da napravite odlucne korake i stvorite film u vašem umu, u kome ste vi glavni lik, da radite ono što morate da uradite, da saznate ono što morate da saznate i aktuelizujete ono što želite kroz proces ovladavanja, tako da približite sebi u život sve stvari,okruženje na ispravan nacin. Želim da znate najosnovnije principe i tehnike i da ih vidite cak i u snu, da vam ostanu u secanju i podsvesti dok ne postanu vaša navika i stil života.

Zamislite koliko ce neverovatan vaš život biti kada ispostavite da imate ove principe kao dnevnu naviku!

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts