KLJUČ USPEHA

Nedelja 22

Koliko misli uticu na opšte zdravstveno stanje, saznacete ako pažljivo procitate ovo poglavlje. Misli su duhovno seme koje, kada se poseje u podsvesni um, ima tendenciju da isklija i raste a ako su negativne i destruktivne to ce se odraziti na vaše zdravstveno stanje.

OPIS DVADESET – DRUGOG POGLAVLJA

Svaka bolest u vašem fizickom telu, ako psotoji, možete biti uvereni da je direktan uzrocnik vaša misao odnosno, stanja uma kao što su strah, briga, uznemirenost, zebnja, ljubomora, mržnja, bes i ostala slicna stanja.

„Ako naše zdravstveno stanje nije u potpunosti onakvo kakvo bismo želeli, ispitajmo kako razmišljamo. Ne zaboravimo da svaka misao ostavlja utisak na umu, da je svaki utisak seme kojke ce utonuti u podsvest i stvoriti sklonost koje ce potom privuci druge slicne misli i pre nego što toga postanemo svesni imacemo usev koji moramo požnjeti.“

Istina je da je sve u podsvesti, da su svi zdravstveni problem upravo poceli na tom mestu. Neko ce reci da se prelomi kostiju mogu izuzeti, medjutim svaka ljudska nedaca pocinje sa njegovom mišlju pa cak i ta, kada su fizicki prelomi u pitanju.

Vaše telo se krece kroz realnost sa pet fizickih cula. Vaš mozak kontroliše sva ova cula i obrazuje signal prema vašem sistemu verovanja. Za ovo je zadužen vaš objektivni, svesni um.

Subjektivni um, sa druge strane, je razlicit entitet sam po sebi. On obuhvata celo telo, i ima apsolutnu kontrolu nad svim vašim unutrašnjim funkcijama kao sto su rad srca, cirkulacija, rast kose i kostiju, itd. Sve bolesti i nedace su proizvod subjektivnog uma, odnosno misli koje su stvorene u tom umu. Obicno je izvor svih bolesti strah a on može postati vaš licni demon zbog kojeg možete poceti da se plašite prošlosti, sadašnjosti i buducnosti.

“Um kroz zakon vibracije kontroliše telo. Znamo da je svaka mentalna akcija vibracija i znamo da je svaki oblik ništa drugo do vid kretanja, stepen vibracije. Prema tome, svaka vibracija koju prenesemo menja svaki atom u telu, svaka životna celija je dodirnuta i potpuna hemijska promena nastupa u svakoj grupi celija.”

Dakle, stepen vibracije vaših misli odredjuje stepen vašeg zdravstvenog stanja.

Morate shvatiti da ste vi odgovoran za svaku bol u vašem fizickom telu, i da svaku bol izaziva vaša misao i da ste samo vi odgovoran za fizicko stanje vašeg tela. Ako uspete da kontrolišete svoje unutrasnje JA tada cete uspeti da podesite svoje zdravstveno stanje. Cinjenica da podsvset ne koristi fizicka cula vec sve doživljava na intuitivnom nivou treba da vas uputi da svoje misli, kada je zdravlje u pitanju, morate kontrolisati.

Kako to da uradite?

Promenite brzinu vibracije i promenicete prirodu. Pošto je misao vibracija, vi koji proizvodite misao, možete i iskoristiti tu moc. Možete promeniti vibraciju i time proizvesti bilo kakvo stanje koje biste želeli da se ispolji u vašem telu.

Kako pokrenuti tu moc?

Sugestija je osnovn princip i kljuc za podesavanje vašeg zdravstvenog stanja. Kada koristite sugestiju mentalno se koncentrišete na predmet svoje želje, jer kada se koncentrišete, tada zelju utiskujete u svoju posvest. Znanje da imate sposobnost da svesno zracite zdravlje, snagu i sklad omogucice vam da nemate cega da se plašite zato što ste u dodiru sa neogranicenom snagom – univerzalnim umom. Sugestija je ustvari afirmativna recenica ili duhovna istina koju, ako redovno upražnjavate, dovodi vaše telo u savršen sklad i ravnotežu sa zdravljem. Osmislite afirmativne recenica prikladne vašem sadašnjem mentalnom stavu o zdravlju. Koristite uvek kada naidje sumnja u vašem umu da sa unutrašnjim organizmom nesto nije u redu.

Sledeca stvar je vežba. Kada kazem vežba mislim na mentalnu vežbu koju treba da upražnjavate svakodnevno. Svakodnevno opuštanje sa konstruktivnim razmišljanjem o zdravlju dovodi vaš organizam u savrsenu kondiciju. Dobro je poznato da Zakon privlacenja najbolje funkcioniše u alfa i teta stanju uma, da tako daje nabolje i najbrže rezultate. Ovo je posebno važno jer je to upravo onaj rad koji mnogi duhovni, naucni i filozofski pisci zagovaraju kao jedan od osnovnih stvari koje morate raditi da bi svoje bice doveli do uspeha. Shvaticete zašto snovi sanjalice postaje stvarnost – zato što pored želje i vere mentalno rade na sebi. Procitali ste brdo literature, naoružali se znanjem, osecaj vere vam je veci nego ikad ali u vaše okruženje ne dolazi ono na šta ste se fokusirali. Cesto se pitate: “Šta mi to ne dostaje?”. Nedostaje vam mentalni rad a to je svesno utiskivanje vaših misli u podsvest koja je u direktnoj vezi sa univerzalnim umom.

I na kraju, morate shvatiti da je sve proces i da sve traje, tako i vaš put ka dobrom zdravlju, koje se nece preokrenuti preko noci. Fokusirajte se na na sopstveno zdravlje mirnim i samouverenim radom na sebi. Ne mislite o bolesti jer vaša podsvset ne raspravlja sa vama, ako mislite o bolesti dace vam je još više.

VEŽBA DVADESET – DRUGE NEDELJE

1. U vežbi za ovu lekciju koncentrišite se na Tenisonove predivne recenice: “Obratite se Njemu, vi, jer On cuje i duh se s duhom može sresti, prisnije je On nego dah i bliži nego šake i stopala.” Zatim pokušajte da shvatite da kada se vi “Obratite Njemu” , vi ste u dodiru sa svemogucim.

OBJAŠNJENJE DVADESET – DRUGE VEŽBE

I u ovu vežbu kao i u svaku predhodnu ulazite na isti nacin. Možda ce se nekom uciniti da ovo ponavljanje možda izgleda zamarajuce ali svako ko redovno upražnjava vežbe bice apsolutno protiv takvog stava. Sticanjem navike da ponavljate stvari dovodi vaše telo i um u savršenu diciplinu koje je neophodno da bi se postigao uspeh. Ponavljanjem i sticanjem navike svaka sledeci put ulazak u vežbu je sve lakši i lakši a rezultati su sve bolji i bolji. Zato, sedite u stolicu, zatvorite oci, opustite svoje telo, zamislite svoje idealno mesto, prisetite se poslednjeg uspeha a zatim pristupite vežbi kako je opisano.

Saveti i prednosti vežbe

Nadam se da vam je jasno da u ovoj vežbi obracanje Njemu znaci izgovaranje vaših afirmativnih recenica koje ste pripremili a koje su u skladu sa vašim mentalnim stavom o zdravlju. Dakle, opustite se i mentalno izgovarate recenice vezano za vaše trenutno zdravlje ili poboljšanje koje želite da postignete. Još jednu stvar koju bih hteo da naglasim je da nije dovoljno da se samo zdravo hranite i fizicki vežbate. Pored toga potrebno je i da imate konstruktivne misli. Mada bih pre istakao, da je pozitivna misao na prvom mestu.

I na kraju, verovatno mislite bih trebao da vam napišem na ovom mestu nekoliko afirmativnih recenica ali ja to necu uraditi jer na taj nacin može se otvoriti mogucnost da upotrebite iste i da vam one ne donesu željeno zdravstveno stanje. Zašto tako mislim? Stvar je veoma jednostavna, moje afirmacije sigurno vam nece pomoci, zato ih osmislite sami jer samo tada ce imati pravu moc.

Pozdravljam vas i želim vam zdravlje.

 

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts