Davanje je fascinantna tema. Ako dobro razuemete šta je to davanje možete biti bogati u svim aspektima vašeg života i tako živeti u izobilju.

Šta se nalazi u korenu izobilja?

Do pre nekoliko godina mislio sam da je pojam “ Možeš dobiti samo ako daješ” logicna glupost. Mislim, razmislite o tome, kako može davanje da se odnosi na dobijanje? Zar nije logicno da ako štediš imaš sve više?

Medjutim, u poslednjih nekoliko godina poceo sam da razumem tajnu bogatog života i onog što želim u životu. Tajna je u DAVANJU. Morate dati da bi dobili. Da, ova recenica je vec poodavno izlizana i to je religijski koncept ali takodje i univerzalna istina.

Evo kako izobilje radi sa hipno gledišta. Kada gomilamo stvari i ako smo škrti sa novcem, vremenom, itd, šaljemo poruku našoj podsvesti da univerzum nije bezbedno mesto i da moramo prikupljati stvari i gomilati ih ako želimo da ih imamo. U radu sa depresivnim klijentima sam naucio mnogo o tome. Ljudi koji su živeli kroz ekonmosku krizu u devetesetim godinama često su osecali da moraju da gomilaju raznu robu i čuvaju novac što je više moguce. Često su njihovi domovi bili kao skladišta jer su čuvali stvari “za svaki slucaj”. Smatrali su da dešavanja u njihovom okruženju mogu smanjiti njihove zalihe, tako da moraju da ih zgrabe i strogu se drže za njih.

Ova ideja o vezivanju, prikupljanju i gomilanju je suprotna od razmišljanja o izobilju. Univerzum je uvek spreman da pruži više. Uvek ce biti više novca i više prilika. Često svojim klijentima sugerišem da mogu živeti u izobilju ako razmišljaju o “životu sa otvorenom šakom”. Kada vam je šaka otvorena, možete dati i primiti. Kada živite na ovaj način: davanje, deljenje i napuštanje brige o budućnosti, vi živite izobilje. Šaljete signal vašoj podsvesti da je sve bezebedno i da ste spremni da dajete i primate. Zatvorena ruka je zapravo nesigurnost, jer, iako necete izgubiti ono što je u njoj vi ne možete više dobiti. Vi ne možete živeti u izobilju. To je zatvoreni krug koji vas nigde ne vodi.

Otvorite svoju šaku  i živite svoj život kao slobodan čovek.

Univerzum je spreman da vam da sve što želite, kada ste sprenmni da primate, dajete i dobijete opet. Ovo omogucava konstantan protok energije kroz vaš život.

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts