Verujem da vam je sada vec jasno je prvi korak, ka dostizanju ciljeva u svim aspektima života, prenošenje ideje – onog šta želite u univerzalni um. Ovo je istina. Ovu istinu su spoznali oni koji su uspostavili harmonican odnos sa ovom univerzalnom intiligencijom.

Harmonicnost odnosa vas i univerzalnog uma je od životne važnosti, ona je primarna.

Kako se postiže harmonicnost? Čitav postupak mentalnog uskladjivanja može se sažeti u jednoj reci: ZAHVALNOST

Kao prvo, potrebno je da duboko verujete da postoji ova intiligencije zatim, da verujete da ona sve može, sve zna i da je svuda oko nas. I kao trece, da se prema njoj odnosite sa osecanjem duboke i beskrajne zahvalnosti.

Mnogi su siromašni u svim aspektima života jer su prekinuli nit sa kojom su povezani sa ovom intiligencijom.

Neko je delimicno siromašan: na polju zdravlja i ljubavi se oseca odlicno medjutim, materijalno bogatsvo je ono sto mu nedoastaje.

Takodje i obrnuto: materijalno dobro stoji ali mu je zdravlje naruseno.

Sve relacije su moguce a ispunjenost, na svim poljima života oseca samo ona osoba koja nije propustila priliku da izrazi zahvalnost.

Zamislite da ste povezani, sa univerzalnim umom, optickim kablom. Zasto optickim? Evo definicije:

„Osnovna funkcija ovih medijuma je omogućavanje izuzetno brzog prenosa podataka između geografski udaljenih lokacija.  Zahvaljujući činjenici da su kontinenti povezani optičkim vlaknima moguće je pristupiti sadržajima s drugog kraja planete za svega nekoliko milisekundi. Informacija se prenosi putem svetlosti.”.

Zamislite da se u tom kablu nalaze tri niti: ljubav, zdravlje i materijalno bogatstvo i da ste povezani njime sa univerzalnom intiligencijom u kojoj se nalazi sva ljubav, svo zdravlje i svo materijalno bogatstvo. Zamislite da su vaše misli i osecanja svetlost koja prolazi kroz ovaj kabal. Ukoliko se osecate siromašnim u jednom od ova tri aspekta vašeg života, znajte da je ta nit u prekidu. Šta je potrebno uraditi? Potrebno je tu nit popraviti, prespojiti a najbrže cete to uraditi ako pocnete upražnjavati zahvalnost. Pošaljite svetlost (misao i osecaj zahvalnosti) kroz ovu nit i videcete kako se jedan od vašeg polja života popravlja.

Zahvalnost je dar koja nam je data da je koristimo.

Verujem da mnogi razumeju cinjenicu da, što su bliže izvoru bogatstvu sve su bogatiji, primice vise bogatstva. Zato je još lakše razumeti da duša koja je uvek zahvalna živi u bližem dodiru sa ovom intiligencijom. Što zahvalnije usmerite svoju podsvest ka univerzalnom umu kada vam dodju dobre stvari, sve više cete dobrih stvari dobijati i one ce vam brže stizati. Mentalni stav o zahvalnosti je kljuc bogatstva u svim aspektima života.

Ako je za vas novost to da zahvalnost dovodi vašu podsvest u sklad sa univerzalnim umom, pocnite upražnjavati ovu duhovnu moc i uvericete se u ovu istinu. Ali morate obratiti pažnju ne jednu cinjenicu. Ako ste takmicarski nastrojeni u smislu da želite više zbog toga što drugi imaju više od vas onda ne možete dostici i koristiti ovu moc. Takodkje, ako smatrate da su zalihe ogranicene, da je sve vec uzeto, to ce se takodje fatalno odraziti na vasa nadanja.

Zahvalnost je prirodno nacelo, prirodan zakon prema kome su akcija i reakcija uvek jednaki ali u suprotnim smerovima.

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts